Om Rotpunkt | Läs mer om Rotpunkts historia här

Om Rotpunkt Kök

Rotpunkt Küchen GmbH är ett familjeägt företag som producerar högkvalitativa kök med den senaste produktionstekniken. Företaget grundades 1930 av Heinrich Rabe och Wilhelm Meyer i Bünde – Ahle i Tyskland.

Företaget började med tillverkning av cigarrlådor (Bünde var tidigare Tysklands centrum för cigarrproduktion), följt av träleksaker och syskrin. Cirka 20 år senare bestämde sig företaget för att ge sig in i köksbranschen och började producera kök under namnet Rotpunkt Küchen. ”Made in Germany” är en globalt erkänd kvalitetsstämpel som betecknade våra kök. Vi står med våra ca 200 högkvalificerade medarbetare för högkvalitativa produkter, absolut pålitlighet och nära kontakt med våra kunder.

Design

Som tillverkare av högkvalitativa kök vet vi på Rotpunkt att tradition och innovation inte på något sätt är motsägelsefulla, utan också kan vara till nytta. Det är just denna övertygelse som kännetecknar den tydliga designen av våra kök. Vi följer inte bara aktuella trender när vi utökar vårt sortiment, utan väljer också att se och lyssna noga på kundernas behov. På så sätt kan vi designa vackra, men också funktionella kök – helt individuellt.

Kvalitet

Toppmodern teknik, tillsammans med många års tradition, kännetecknar vårt förhållningssätt till planering och produktion. Resultatet är kök av högsta kvalitet, som inte bara imponerar med sin design och funktionalitet, utan även med sitt långsiktiga värde och hållbarhet. Högsta möjliga grad av anpassning fullbordar det vi och du förväntar oss av det perfekta köket.

Rotpunkt Kök leds idag av VD:arna Heinz-Jürgen Meyer, Andreas Wagner och Sven Herden.

 

Skandinavien

Morten Skjødt är vår VD i Skandinavien. Han har över 25 års erfarenhet inom köksbranschen och har tidigare varit ansvarig för att bygga 3 olika kökskedjor i Norden. Huvudkontoret för Rotpunkt Skandinavien ligger i anslutning till Rotpunkt Kök-butiken på Vejlevej 164, 6000 Kolding, Danmark.

Rotpunkt butik
Hitta ett showroom
Besök ett av våra många showrooms i landet och få en upplevelse av vår höga kvalitet. Vi har utställningar av både köks- och badrumsmiljöer och självklart även prover på allt från handtag, luckor, bänkskivor, lådor och skåp.