Öppna upp köket med en smart och funktionell köksö
Rotpunkt køkkenvalg
En Ö i köket

Köksö – plats för livet

För många familjer är köket den naturliga samlingsplatsen i hemmet.

Här pågår många aktiviteter dagtid och därför måste även detta utrymme kunna fylla många funktioner. Med en köksö vidgas möjligheterna till umgänge. Rummet blir en naturlig samlingsplats samtidigt som det fyller en rad praktiska funktioner. Samtidigt kan den också fungera som en länk mellan kök och matsal, eftersom den öppnar upp i rummet och skapar en naturlig övergång.

Keramik køkken

Keramiskt kök

Den klassiska köksön med matplats kräver självklart ett visst utrymme. För att få ut den optimala effekten av själva köksön rekommenderar vi att du har gott om plats runt omkring. Men även med ett litet kök erbjuder Rotpunkt individuella lösningar som öppnar upp själva designen av köket och skapar den sociala samlingsplatsen kring en köksö.

Grønt køkken

Grönt kökFunktioner för en köksö?

När du önskar mer utrymme och vill öppna upp i rummet för att skapa känslan av ett större kök. Eller om du behöver de praktiska funktionerna att frigöra mer bänkyta och förvaring, då är en köksö ett riktigt bra val.

Vi erbjuder många olika versioner, där man har tänkt på de traditionella lösningarna. Om planen exempelvis är att familjen ska samlas runt köksön för att äta så behöver man inte installera diskho eller spishäll. Det gör det också möjligt att montera hjul på själva köksön, så att den kan flyttas runt efter behov. En smart och flexibel lösning som kan anpassas efter individuella behov i vardagen.

Liten köksö – inga problem

En viss storlek rekommenderas för att kunna installera den klassiska köksön. Men vi erbjuder även fler lösningar som gör sig bra i det lilla köket och skapar mer utrymme för samvaro och eftertänksamhet.

Särskilt i det lilla köket kan det behövas extra bänkyta och förvaring och här kan de löstagbara modulerna vara precis den lösning du saknar då det öppnar upp för många möjligheter.

Här tillverkas givetvis de enskilda modulerna efter mått som passar med det utrymme du har till ditt förfogande. Om din köksö har fel storlek kan det snabbt få köket att verka mindre än vad det i själva verket är.

Gör plats för de goda samtalen i ett kök med en köksö

När det finns plats för samvaro finns det också plats för alla goda samtal och stunder av skratt och lek. Samtidigt ska köket fylla en rad praktiska funktioner, varför det också är viktigt att du beaktar olika arbetsplatser i din köksplanering.

Vår professionella personal står redo med råd och vägledning för optimal inredning i ditt kommande kök. Vill du sätta in en köksö i ditt nya kök hjälper vi till med kreativa lösningar för att få saker att fungera bättre.

Besök våra lokala avdelningar

Vill du ha mer inspiration hittar du Rotpunkt över hela Sverige. Vi har flera lokala avdelningar i de större svenska städerna och hit är du inbjuden att komma och uppleva de fantastiska materialen och de utställda modellerna. För att komma närmare din köksdröm.

Din köksdröm

Med Rotpunkt har du möjlighet att få ett helt personligt kök som är designat precis efter dina köksdrömmar. Hos Rotpunkt hittar du kök som är annorlunda

Rotpunkt køkkenvalg
Se fler kök här