Prioritera hållbarhet med ett kök från Rotpunkt

greenline

Rotpunkts hållbarhetsprofil

  • Minst 90 % återvunnet trä
  • 100 % koldioxidneutral produktion
  • FSC-certifierat trä
  • Bästa inomhusklimatdata på marknaden
  • Svanenmärkt Greenline 4-stjärnig spånskiva

Rotpunkt – det gröna köket!

Rotpunkt är det självklara köksvalet för dig som inte vill kompromissa med vare sig design eller hållbarhet – med ett Greenline-kök från Rotpunkt får du nämligen båda två. Den moderna och samtidigt tidlösa designen varierar från kök till kök, eftersom smaken är olika. Men den starka miljö- och hållbarhetsprofilen är standard hos Rotpunkt.

VI GARANTERAR att våra luckor är gjorda av minst 90 procent hållbart återvunnet trä.

Och det är inte bara när det kommer till trä, utan genom hela vår produktionsprocess, som vi fokuserar på hållbarhet. På vår fabrik i Tyskland har den totala produktionen varit 100 % koldioxidneutral sedan 1 januari 2020. Det är resultatet av att vi de senaste åren haft fullt fokus på att minimera vår klimatpåverkan. Vi har bland annat bytt ut stora delar av maskinparken för att minska slöseri med energi och material. Från och med januari 2021 täcks hela koncernens totala energiförbrukning av förnybar energi, så att du kan njuta av livet med gott samvete med ditt nya Greenline-kök från Rotpunkt.

family

Våra Greenline-kök gynnar inte bara den globala miljön, utan även ditt privata inomhusklimat. Vårt materialval och vår produktionsprocess gör att avgasningen och utsläppen av det giftiga naturliga ämnet formaldehyd minskas kraftigt i ditt hem. På Rotpunkt har vi alltså infört egna krav på maximal avgasning, vilket motsvarar högst 30 procent av den tillåtna mängden enligt gällande gränsvärde. Det tycker vi är viktigt för dig och din familj.

Oavsett om du är ung eller gammal har du ett ansvar för miljön, klimatet och vår planet. Även små förändringar kan bidra till att förhindra ytterligare klimatförändringar: Ta cykeln, köp lokalt, bevara naturresurserna. Som företag har vi också ett ansvar att tänka på miljön och ta fram hållbara lösningar. En särskilt viktig milstolpe är våra koldioxidberäkningar som årligen visar oss var och hur vi har minskat koldioxidutsläppen.

 

climate change

 

 

2021

Fullständig omställning till förnybar energi i hela företaget.
Genomförande av olika åtgärder och projekt inom områdena ekologi, ekonomi och socialt ansvar.

 

2020

Från och med januari 2020 kommer Rotpunkts produktion att vara 100 % koldioxidneutral. Genom att öka effektiviteten och satsa på hållbara initiativ kommer Rotpunkt att kunna producera helt koldioxidneutralt.

 

2019

Komplett analys av vårt företag med redovisning och beräkning av koldioxidutsläpp. Planera för att skapa balans i koldioxidredovisningen med åtgärder som bidrar till kontinuerlig minskning av koldioxidutsläppen.

 

2018

Alla anställda och makar på Rotpunktsfabriken erbjuds elcyklar.
Vårt team reser totalt över 3 miljoner kilometer per år till och från jobbet. Därför uppmuntrar vi anställda att dra nytta av denna möjlighet eftersom varje kilometer cykling skyddar vår miljö.

 

 

2017

Genom att införskaffa nya maskiner till vår fabrik har vi minskat andelen material och avfall vid tillverkning av kök. Vi säkerställer kontinuerlig uppdatering av begagnade maskiner och teknologier.

producering

När du köper ett Rotpunkt-kök tar du ett viktigt beslut – för dig själv, ditt hem och för framtiden.

Här spelar design, funktionalitet och kvalitet centrala roller, men även hållbarhetsaspekten. Hos oss kan du vara säker på att göra ett värdefullt bidrag till klimatskyddet – eftersom tillverkningen på vår fabrik är koldioxidneutral.

Du får ett kök av hög kvalitet, med gott samvete.

 

 

Rotpunkt butik
Hitta ett showroom
Besök ett av våra många showrooms i landet och få en upplevelse av vår höga kvalitet. Vi har utställningar av både köks- och badrumsmiljöer och självklart även prover på allt från handtag, luckor, bänkskivor, lådor och skåp.